var myString = "04/1/16";
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 40
بازدید دیروز : 24
کل بازدید : 65926
کل یادداشتها ها : 78
خبر مایه


روابط دختر و پسر و آسیب شناسی آن؟ - دانشجو

روابط باز و آزاد دو جنس مخالف پیش از ازدواج، دارای آفت ها آسیب های روانی و اجتماعی و خانوادگی جبران ناپذیری است.

در زیر به چند نمونه از این آسیب ها اشاره می شود:

آسیب فردی  روانی

ازبین رفتن کرامت انسانی و غرق شدن در گرداب شهوت ها

اگر انسان به غریزه جنسی به عنوان یک هدف بنگرد و به آن خارج از چارچوب مقررات اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی بپردازد، آن گاه هر عملی که بهتر و بیشتر به شهوت ها پاسخ دهد، جایز شمرده می شود. این گونه است که چشم چرانی، علاقه شهوانی به هم جنس، خودارضایی، اعتیاد به عکس ها و فیلم های مبتذل و آزادی ارتباط دختران و پسران با یکدیگر پسندیده تلقی می شود؛ حتی اگر با ضابطه های عقلی و دینی در ستیز باشند و به نابودی شرافت انسانی و جامعه بشری بینجامند!

در جوامع غربی، آثار پیامدهای منفی رابطه دختران و پسران بر فرد و جامعه بسیار مشخص است. در این جوامع، هدف انسان از زندگی و آینده روشن از بین رفته و افزایش روزافزون قتل و جنایت، اعتیاد، خودفروشی، آشفتگی روحی و روانی و دیگر آسیب های اخلاقی و انسانی، همه ناشی از غلبه شهوات و بی بندوباری ها بر عقل و ایمان است.

کاهش آرامش روانی و افزایش التهاب و اضطراب

برخی صاحب نظران غربی، آزادی های جنسی را عامل آرامش روحی و زدودن عقده های درونی می دانند، ولی پس از اجرای فراگیر این راهکار در غرب، شاهد افزایش روزافزون بیماری های روانی، خودکشی و جنایت های ناشی از ناکامی های جنسی هستند. گسترش محرک های جنسی، انسان را به رابطه گسترده با جنس مخالف می کشاند و هر گونه شکست در این راه، به آسیب بزرگ تری ختم می شود. این نوع رابطه، هیجان ها و التهاب های جنسی را فزونی می بخشد و تقاضای جنسی را به آتشی شعله ور، عطشی روحی و خواست اشباع نشدنی تبدیل می کند. بنابراین، با توجه به اینکه روح بشر فوق العاده تحریک پذیر می باشد، اشتباه است گمان کنیم که تحریک پذیری روح بشر محدود به حد خاصی است. هیچ پسر نوجوانی از تصاحب دختران و هیچ دختری از متوجه کردن پسران و درنهایت هیچ دلی از هوس، سیر نمی شود. تقاضای نامحدود، خواه وناخواه انجام نشدنی است و همیشه همراه با نوعی احساس محرومیت و دست نیافتن به آرزوهاست. این موضوع، منجر به اختلالات روحی و بیماری های روانی می شود. البته همه اینها در صورتی است که تقوا و ترس از خدا وجود نداشته باشد. کسی که تقوا دارد و حریم الهی را نگه می دارد خداوند او را برای نجات از گرداب های اخلاقی یاری می دهد.

از آنجا که مقاومتی بسیار قوی از طرف پدر و مادر و جامعه برای ممانعت از برقراری این دوستی ها وجود دارد، این گونه دوستی ها با مخاطرات روانی گوناگونی از جمله اضطراب و تشویش همراه است. وجود افکار دیگری چون احساس گناه، نگرانی از تهدیداتی که توسط پسر برای فاش کردن روابطش با دختر صورت می گیرد، یک تعارض درونی و اضطراب مستمر را به دنبال دارد. بنابراین، وجود این دلهره ها و اضطراب ها که گاهی لطمه های جبران ناپذیری بر جسم و روان انسان دارد، از جمله آسیب های این گونه روابط است.

تصمیم درست درباره ازدواج با فردی خاص، فقط با تکیه بر عقلانیت و خردورزی ممکن است. دوستی های قبل از ازدواج، راه عقل را مسدود و چشم واقع بین انسان را کور می کند و اجازه نمی دهد تا یک تصمیم صحیح گرفته شود. این نوع انتخاب ها که در فضایی آکنده از احساسات و عواطف انجام می گیرد، به دلیل نبود شناخت عمیق و واقع بینانه، زندگی مشترک را تلخ و آینده را تیره و تار می کند

 

نبود شناخت درست و واقع بینانه

معمولا ادعا می شود این گونه روابط و دوستی ها به انگیزه ازدواج شکل می گیرد، ولی با کمی دقت مشخص می شود، روح حاکم بر این نوع دوستی ها، عشق ورزی کور است نه خردورزی. پای خرد و عقل در میدان عاشقی لنگ است. امام علی (علیه السلام) می فرمایند:

حب الشیّء یعمی و یصم

دوست داشتن چیزی، انسان را کور و کر می کند.

تصمیم درست درباره ازدواج با فردی خاص، فقط با تکیه بر عقلانیت و خردورزی ممکن است. دوستی های قبل از ازدواج، راه عقل را مسدود و چشم واقع بین انسان را کور می کند و اجازه نمی دهد تا یک تصمیم صحیح گرفته شود. این نوع انتخاب ها که در فضایی آکنده از احساسات و عواطف انجام می گیرد، به دلیل نبود شناخت عمیق و واقع بینانه، زندگی مشترک را تلخ و آینده را تیره و تار می کند.

ایجاد جو بدبینی

این گونه دوستی ها نه تنها مشکلی را از دختران و پسران حل نمی کند، بلکه بر مشکلات آنان نیز می افزاید. دوستی ها و روابط اگر به ازدواج بینجامد، پس از مدتی از جو بدبینی و سوءظن را به دنبال خواهد داشت. پسر با خود می گوید، این ختر وقتی قبا از ازدواج، به راحتی با من رابطه نامشروع داشته، پس از کجا معلوم پیش از ارتباط با من، با فرد دیگری رابطه نداشته است؟ از کجا معلوم در آینده، با اینکه همسر من است با شخص دیگری ارتباط برقرار نکند؟ دختر نیز همین تصور را نسبت به پسر دارد. بر این اساس، این گونه ازدواج ها دارای پایه و اساسی سست و متزلزل است و تجربه نشان داده است که خیلی زود منجر به طلاق و جدایی می شود. براساس یک یافته پژوهشی در آمریکا، زوج هایی که پیش از ازدواج با یکدیگر زندگی می کنند زندگی زناشویی آنها با مشکلات عدیده ای رو به رو می شود و منجر به طلاق می شود.

آسیب شناسی روابط دختر و پسر

به گزارش ایسنا، دکتر کاترین کوهان، استاد دانشگاه ایالت پنسیلوانیا، می گوید: «طبق آخرین پژوهش ها، افرادی که پیش از ازدواج با یکدیگر رابطه داشته اند، بعد از ازدواج در حل مشکلات خود عاجزند، زیرا نسبت به یکدیگر بسیار بدبین هستند. کوهان گفت: طبیعت ارتباطات آزاد این است که زوجین چندان انگیزه ای برای حل درگیری ها و حمایت از مهارت های خود ندارند. به نظر می رسد ارتباطات این افراد زودتر از افرادی که با یکدیگر دوست نبوده اند، سرد و منجر به طلاق می شود. می توانم بگویم رابطه قبل از ازدواج به هیچ وجه سبب دوام زندگی زناشویی نمی شود» آسیب دیگری که در رابطه با نوجوانان و جوانان هوس باز، مطرح می شود، این است که آنها هنگام ازدواج و انتخاب همسر، به همه افراد با دید شک و تردید می نگرند. حتی پس از ازدواج نیز روحیه هوس بازانه و تنوع طلبانه، روان آنها را آزار می دهد و چه بسا به سوی منجلاب فساد کشیده شوند و راه بی بندباری را در پیش گیرند. 

افت تحصیلی یا رکود علمی این نوع روابط باعث می شود که دو طرف تمام فکر و توجه و تمرکز خود را صرف دیدارها و ملاقات های حضوری و تلفنی کنند که این موضوع بزرگ ترین مانع برای رشد و ترقی علمی است؛ زیرا تحصیل دانش نیازمند تمرکز نیروهای فکری و روحی است. دل مشغولی و اضطرابی که در اثر این گونه پیوندها پدید می آید، بزرگ ترین سد راه تعالی علمی و تحصیلی است؛ لذا متصدیان امور علمی مدارس و دانشگاه ها توصیه می کنند، حتی ایام عقد و نامزدی جوانان در بحبوحه تحصیلات نباشد تا آنان بتوانند با تمرکز بیشتر فکر، در ادامه دروس و امتحانات موفق شوند.

استقبال نکردن از تشکیل خانواده

این گونه روابط و دوستی ها معمولا به انگیزه تفنن و سرگرمی شکل می گیرد و در خلال آن از خودباوری و زودباوری دختران سوء استفاده می شود. متأسفانه در بسیاری موارد بین عشق و هوس تمییز داده نمی شود. عشق حقیقی و پاک با هوس های آلوده و زودگذر، تفاوت جوهری دارد. برخی از این روابط که مبتنی بر هوس رانی و سرگرمی است، پس از مدتی رو به سردی و افول می نهد. جاذبه ها و دلربایی ها مربوط به روزها و ماه های اول دوستی است. دیری نمی پاید که این روابط عادی شده و به جدایی می انجامد. حس تنوع طلبی انسان از سویی و نبود عامل بازدارنده از سوی دیگر، باعث می شود برخی به دنبال ازدواج و تشکیل خانواده نروند؛ جامعه ای که از تشکیل کانون خانواده استقبال نکند، هیچ گونه ضمانتی برای رشد و شکوفایی فضایل انسانی در آن وجود ندارد. عمده خوبی ها و کمالات والای انسانی در پرتو تشکیل خانواده ای سالم، به فعلیت می رسد.

محرومیت از ازدواج پاک

هر انسانی در سرشت و نهاد خویش به دنبال پاکی ها و نجابت است. دخترانی که در پی این روابط آلوده هستند پشت پا به سرنوشت خود زده اند و این موضوع باعث می شود که آنها به جرم آلودگی به این روابط، شرایط ازدواج پاک را از دست بدهند. البته این گونه روابط ناسالم حتی در ازدواج پسران نیز تأخیر ایجاد می کند اما، دختران بیش از پسران در معرض این آسیب قرار دارند.

منبع:تبیان






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ            
           




روابط دختر و پسر و آسیب شناسی آن؟ - دانشجو

★ساخت کدصوتی صلواتی★